top of page

Επαγγελματικός   Εξοπλισμός   Παιχνιδιού

Hy-land-logo.jpg

Η δέσμευσή μας για ασφαλή εξοπλισμό παιχνιδιού

 

Η ασφάλεια είναι η νούμερο ένα προτεραιότητά μας, γι' αυτό και δεσμευόμαστε όχι μόνο να τηρούμε αλλά και να υπερβαίνουμε τα πιο ενημερωμένα πρότυπα ασφάλειας προϊόντων. Εκτιμούμε πολύ την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν οι πελάτες μας και προσπαθούμε να παρέχουμε με συνέπεια ξύλινα κουφώματα αναρρίχησης ανώτερα τόσο σε ασφάλεια όσο και σε ποιότητα.

Όλος ο εμπορικός εξοπλισμός παιδικής χαράς έχει ελεγχθεί διεξοδικά για ασφάλεια και ανθεκτικότητα και είναι εγκεκριμένος τύπου και πιστοποιημένος σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Πρότυπο EN 1176. από τον διαπιστευμένο τρίτο ελεγκτή TüV Rheinland LGA Products GmbH.

GS Certificate Commercial Playground Equipment: Q Series
Certificate GS Commercial Playground Equipment: P Series
Certificate GS Commercial Swings
 

Χαρακτηριστικά ασφαλείας Εμπορικού Εξοπλισμού παιδικής χαράς

Ο εμπορικός μας εξοπλισμός παιχνιδιού περιλαμβάνει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά ασφαλείας:

 • Στιβαρές διαστάσεις ξυλείας , σχεδιασμένες να αντέχουν την εντατική χρήση σε δημόσιους χώρους.

 • Προστατευτικά κιγκλιδώματα σε όλες τις εισόδους και εξόδους, για αποφυγή πτώσεων.

 • Πολυμερή αιωρούμενα καθίσματα που απορροφούν τους κραδασμούς, ενισχυμένα με πυρήνα αλουμινίου για πρόσθετη στιβαρότητα.

 • Αλυσίδες αιώρησης από γαλβανισμένο εν θερμώ χάλυβα , με μικρούς κρίκους για την αποφυγή παγίδευσης των δακτύλων.

 • Ανοξείδωτες κρεμάστρες , με ρουλεμάν από νάιλον κατά του τριξίματος.

 • Αντιολισθητικές βαθμίδες σκάλας από ανοξείδωτο χάλυβα , με νάιλον καλύμματα σκαλοπατιών.

 • Αντιολισθητικές χειρολαβές από γαλβανισμένο χάλυβα.

 • Αντιολισθητική λαβή αναρρίχησης από πολυαιθυλένιο.

 • Πολυεστερικά δίχτυα αναρρίχησης με σχοινί, ενισχυμένα με ατσάλινο σύρμα.

 • Στηρίγματα οροφής και αιώρησης από γαλβανισμένο χάλυβα με βαφή πούδρας.

 • Μη υφαντό ύφασμα κατά των ριζών σε όλα τα σκάμματα.

 • Δίχτυα καλύμματος sandbox κατασκευασμένα από ενισχυμένο PVC.

 • Τριπλή επίστρωση, μη διαβρωτικό, γαλβανισμένο υλικό.

 • Καπάκια μπουλονιών πολυαμιδίου για κεφαλές μπουλονιών καλύμματος.

Τα Εμπορικά μας Υλικά Εξοπλισμού Παιχνιδιού

Ο επαγγελματικός εξοπλισμός παιχνιδιού Hy-land είναι κατασκευασμένος από πεύκο ή έλατο, το οποίο έχει υποστεί επεξεργασία πίεσης για την πρόληψη της σήψης και της σήψης. Η επεξεργασμένη ξυλεία μας δεν περιέχει χημικές ουσίες που θα μπορούσαν να βλάψουν την υγεία του παιδιού σας. Η περιποίηση εξασφαλίζει μια ανθεκτική, αδιάβροχη δημόσια παιδική χαρά, που εγγυάται ότι θα αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου. Όλα τα ξύλινα εξαρτήματα συνοδεύονται από 5ετή εγγύηση κατά της σήψης και της φθοράς του ξύλου . Διαβάστε περισσότερα για την ξυλεία που χρησιμοποιούμε εδώ.

Γενικές οδηγίες ασφαλείας για εμπορικά σετ παιχνιδιού:

Εμπορικός εξοπλισμός παιδικής χαράς


Γενική και ασφάλεια της σειράς P (PDF)
 Γενικά και ασφάλεια της σειράς Q (PDF)
 Γενικά και ασφάλεια της σειράς S (PDF)
 

Δοκιμή ασφαλείας εξοπλισμού παιδικής χαράς

Ο εξοπλισμός παιχνιδιού Jungle Gym υποβάλλεται σε αυστηρές δοκιμές ασφαλείας, για να διασφαλιστεί ότι τα προϊόντα μας είναι ασφαλή και ανθεκτικά για πολλά χρόνια.

Δοκιμή δύναμης

Ξύλο

Η ξυλεία τοποθετείται σε μια μηχανή η οποία αυξάνει αργά το φορτίο που εφαρμόζεται με την πάροδο του χρόνου. Αυτό καθορίζει το μέγιστο φορτίο που μπορεί να αντέξει η ξυλεία μας. Διασφαλίζουμε ότι όλη η ξυλεία μπορεί να αντέξει πολύ περισσότερο φορτίο από αυτό που ασκείται από πολλά παιδιά που παίζουν σε ένα πλαίσιο αναρρίχησης, παιδότοπο ή σετ κούνιας .

Σκοινί

Το σχοινί μας δοκιμάζεται αντοχή με προσάρτηση σε δύο μέρη μιας μηχανής που κινούνται αργά προς την αντίθετη κατεύθυνση το ένα από το άλλο. Αυτό καθορίζει το μέγιστο φορτίο που μπορούν να αντέξουν. Διασφαλίζουμε ότι όλα τα σχοινιά αιώρησης και αναρρίχησης μπορούν να αντέξουν πολύ περισσότερο φορτίο από αυτό που μπορούν να ασκήσουν τα παιδιά σε αυτά.

Υφασμα

Ο καμβάς της οροφής του πύργου παιχνιδιού είναι προσαρτημένος σε δύο μέρη μιας μηχανής που κινούνται αργά προς την αντίθετη κατεύθυνση το ένα από το άλλο. Αυτό καθορίζει το μέγιστο φορτίο που μπορεί να αντέξει το ύφασμά μας. Διασφαλίζουμε ότι όλα τα υφάσματα μπορούν να αντέξουν πολύ περισσότερο φορτίο από αυτό που ασκείται από κανονικές καιρικές συνθήκες.

Υλικό κατασκευής

Οι βίδες και τα μπουλόνια τοποθετούνται σε μια μηχανή δοκιμής στρέψης η οποία αυξάνει αργά το εφαρμοζόμενο φορτίο με την πάροδο του χρόνου. Αυτό καθορίζει τη μέγιστη ροπή που μπορεί να χειριστεί το υλικό μας. Διασφαλίζουμε ότι όλες οι βίδες και τα μπουλόνια μπορούν να αντέξουν πολύ μεγαλύτερη ροπή από αυτή που ασκείται όταν τα βιδώνουμε στο ξύλο για την κατασκευή του πλαισίου αναρρίχησης ή του σετ αιώρησης .

Αν και οι βίδες μας είναι αυτοκόλλητες, συνιστάται η διάνοιξη πιλοτικών οπών σε στεγνή ξυλεία για την αποφυγή σχισμών ή ρωγμών.

Κούνιες

Βάρη 200 κιλών κρέμονται από μεμονωμένες κούνιες για 1 ώρα για να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξει ξέφτισμα ή άλλη φθορά. Για σετ πολλαπλών ταλάντευσης, η εγκάρσια μπάρα φορτώνεται με 200 κιλά και κάθε κούνια φορτώνεται με 50 κιλά, για να διασφαλιστεί ότι μπορεί να αντέξει αυτό για 1 ώρα.

Παίξτε Decks

Λαμβάνοντας υπόψη ότι πολλά παιδιά θα χρησιμοποιούν την τράπουλα ταυτόχρονα, τοποθετούμε 50 κιλά πολλαπλασιαζόμενα επί τον μέγιστο αριθμό χρηστών (ο μέγιστος αριθμός χρηστών για ένα προϊόν μπορεί να βρεθεί στις προδιαγραφές του προϊόντος) στην πίστα παιχνιδιού για μία ώρα, για να διασφαλιστεί ότι το πλαίσιο αναρρίχησης δεν θα σπάσει.

Πρόληψη παγίδευσης

Τρύπες, σχισμές ή κενά που μπορούν να αξιολογηθούν κατά τη χρήση των προϊόντων μας ελέγχονται με τους κατάλληλους ανιχνευτές, προσομοιώνοντας το κεφάλι, τα δάχτυλα, τα χέρια και τα πόδια. Επιπλέον, οι διαστάσεις των σχεδίων μας λαμβάνουν υπόψη τα διαθέσιμα ανθρωπομετρικά δεδομένα για να διασφαλίσουν ότι τα σχετικά μέρη του σώματος μπορούν να κινούνται ελεύθερα μέσα από αυτούς τους χώρους. Αυτό ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο να παγιδευτεί ή να τραυματιστεί το παιδί σας στο παιχνίδι στα πλαίσια αναρρίχησης και στα σετ κούνιας .

Οι κουκούλες και τα κορδόνια των ρούχων παρουσιάζουν σημαντικό κίνδυνο, για παράδειγμα, όταν γλιστρούν προς τα κάτω στην τσουλήθρα . Για να μην παγιδευτούν ή μπερδευτούν ρούχα ή άλλα αξεσουάρ ενώ παίζουμε σε ένα από τα παιχνιδότοπά μας ή σε σκελετούς αναρρίχησης, δεν πρέπει να φοράτε φαρδιά ρούχα, ρούχα με κορδόνια ή ζώνες ή εξοπλισμό για το λαιμό (μαντήλια, κολιέ κ.λπ.). Επίσης, τα παιδιά δεν πρέπει να φορούν κράνη ποδηλάτου/παίζουν ενώ χρησιμοποιούν τα προϊόντα μας.

Τα σχοινιά ανάρτησης, που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή κούνιας , είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να μειώνεται ο κίνδυνος στραγγαλισμού λόγω του μπερδέματος του κεφαλιού του παιδιού στα σχοινιά. Επιπλέον, η διάταξη των σημείων ανάρτησης είναι σχεδιασμένη με τέτοιο τρόπο ώστε τα παιδιά να μην μπλέκονται στα σχοινιά αιώρησης χρησιμοποιώντας τον εξοπλισμό μας.

Σήμανση CE

Η σήμανση CE είναι ένα σήμα πιστοποίησης που υποδεικνύει τη συμμόρφωση με τα πρότυπα υγείας, ασφάλειας και προστασίας του περιβάλλοντος για προϊόντα που πωλούνται εντός του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου. Αυτό σημαίνει ότι η ετικέτα CE εγγυάται ότι το προϊόν συμμορφώνεται με τις υποχρεωτικές προϋποθέσεις ασφαλείας (ευφλεκτότητα, τοξικότητα, χρηστικότητα κ.λπ.).

Δοκιμή UV

Η έλλειψη αντοχής στην υπεριώδη ακτινοβολία μπορεί να επιταχύνει τις καιρικές συνθήκες και να κάνει τα υλικά πιο εύθραυστα. Για να αποφευχθεί αυτό και να διασφαλιστεί ότι όλα διαρκούν όσο απαιτείται, ο εξοπλισμός παιχνιδιού Jungle Gym είναι σταθεροποιημένος με υπεριώδη ακτινοβολία. Για να το ελέγξουμε αυτό, εκθέτουμε δείγματα μιας σειράς υλικών που χρησιμοποιούμε σε σημαντικές ποσότητες UV.

Δοκιμές ευφλεκτότητας

Οι μουσαμάδες στέγης μας ελέγχονται για αναφλεξιμότητα. Ένα δείγμα του υλικού της στέγης τοποθετείται σε μια θήκη. Στη συνέχεια τοποθετείται σε γωνία 45 μοιρών πάνω από φλόγα καυστήρα ύψους 4 cm. Η άκρη του πολεμικού βυθίζεται 1 cm στη φλόγα για 10 δευτερόλεπτα. Για να περάσει αυτό το τεστ, το υλικό πρέπει να σβήσει μόνο του και δεν πρέπει να εμφανιστεί σχηματισμός σταγόνων.

Χημική ανάλυση

Τα πλαστικά εξαρτήματα των πλαισίων αναρρίχησης και των αξεσουάρ μας έχουν υποβληθεί σε μια σειρά ολοκληρωμένων χημικών αναλύσεων από εργαστήρια επιθεώρησης τρίτων, όπως το Dekra και το TUV Rheinland LGA. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι αυτά τα εξαρτήματα συμμορφώνονται με τις ευρωπαϊκές οδηγίες ασφάλειας και ότι δεν περιέχουν χημικές ουσίες σε ποσότητες που θα μπορούσαν να βλάψουν το παιδί σας.

bottom of page